Определено се нареждаме сред иноваторите в сектор „Селско стопанство“. Другите страни имат години преднина, но ние успяваме. Това каза Рангел Матански, българският представител на четвъртия Европейски конгрес на младите фермери, говедовъд и управител на сдружение „Фермерско мляко“ за Фермер.БГ.
 
 
Във финала на конгреса участваха млади земеделски стопани от 19 страни-членки на Европейския съюз (ЕС).
 
„За мен беше чест да представя България и да се види, че и у нас има млади фермери, които работят и правят смислени неща в земеделието. Определено се нареждаме сред иноваторите в сектора. Другите страни имат години преднина, това трудно се наваксва, но ние успяваме с много желание, воля и мисъл“, каза още Матански.
 
Наградата за иновативен проект получи Испания, добави той.
 
„Проектът беше овцевъдна ферма, представен от трима младежи, които са се събрали и правят бизнес заедно. Те представиха много иновационни решения и то предимно в областта на интернет и според мен бяха големите победители“.
 
Освен Испания, другите награди взеха Австрия и Холандия. Австрийската делегация взе приза за най-устойчив проект, а Холандия си тръгна с голямата награда.
 
Общо над  300 млади земеделци от цяла Европа, евродепутати и представители на Главна дирекция Агри бяха част от събитието, което се проведе на 18 и 19 октомври в Брюксел.