Торнадото от скандалът с незаконните подслушвания на бившия Премиер Бойко Борисов, екс-земеделския министър Мирослав Найденов и подалият вече оставка прокурор Николай Кокинов, които излязоха на яве през изминалата седмица, вече повлече и вицепрезидентът Маргарита Попова заради споменатите в аудио-файловете коментари, че е близка с бившата шефка на ДФ Земеделие - Калина Илиева.

 

„Какво значи покровителствала? Аз не знам защо слушате такива коментари, на които десетилетия наред се наслушахме. Калина Илиева работи с мен, когато бях в звеното за разследване на престъпления срещу европейските фондове. Тя беше определена от Министерството на земеделието като човек, който да работи с това звено, след това продължи да работи със звеното, когато аз станах министър на правосъдието”, обясни Попова в отговор на въпрос дали е покровителствала Калина Илиева.

 

„Чух, че някой приказвал, че съм се срещала с нея. Първо никой не може да ми каже с кой, кога да се срещам, хората дори когато бъдат осъдени, не са прокажени, но наистина аз с това дете не съм се виждала, не съм се срещала, нито по време на делото, нито след като е била осъдена и не знам какво значение всъщност има това. Аз съм много разочарована от това, че съм работила с човек, който всъщност ни е заблудил и е работил с нас, след като не е казал, че е извършил такова нещо, но съм още по-разочарована от това, че хора на много високи позиции в държавата в момента са го знаели това нещо много отдавна и не са предупредили, когато тя беше назначена за управител на фонда”, коментира още вицепрезидентът.

 

На въпрос кого има предвид, Маргарита Попова заяви: „Има хора, които са го знаели. Тя е била в чужбина и те са работели с нея”.

 

„Калина Илиева няма никаква нужда от моето покровителство, тя има достатъчно добро семейство, хора известни, близки на властта, така че от моето покровителство няма нужда. Аз имам много висок авторитет в страната и в държавата, и много внимавам къде, на кого да си давам покровителството. Не покровителствам никого, не протежирам никого и много внимавам с връзките и с контактите, защото съм си градила авторитета много дълго време, за да го пропилявам на вятъра така, както много хора правят впрочем”, заяви още Попова.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!