Община Кюстендил предоставя безвъзмездно земеделска земя на социално слаби.

Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

По 500 кв.м. обработваема земеделска земя за сезонно ползване на социално слаби семейства ще предостави Община Кюстендил, заяви кметът Петър Паунов. Имотът може да бъде използван за производство на земеделска продукция. Терените ще бъдат предоставени съобразно националните социалните критерии, валидни за службите на Министерство на труда и социалната политика.

Семействата, които ще получат земя, ще бъдат одобрявани от комисия от Общински съвет – гр. Кюстендил, посочват от общинската управа.

Фермер.БГ припомня, че Кюстендил е поредната българска община, която ще дава безвъзмездно земеделски земи.

Преди месец Община Банско обяви, че ще предоставя за обработка и ползване земеделски площи, за да стимулира заетостта на населението и да намали пустеещите общински земи. Основен приоритет за местната власт е пустеещата земеделска земя и пасищата да се използват по предназначение – да се обработват, засаждат, отглеждат животни, посочи зам.-кметът Александър Мацурев.

Подобна инициатива за стимулиране на селскостопанския сектор предприе наскоро и кметът на Община Момчилград като съдейства на бизнеса чрез предоставяне на земеделска земя за 10 години, индустриални терени, максимално бързо одобряване на ПУП и инвестиционни проекти. Предлагаме помощ на земеделци и момчилградчани, които искат да стартират производствен бизнес, за да получат европейско финансиране и да открият нови работни места, посочи кметът Акиф Акиф.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!