Асоциация за развъждане на млечните породи кози (АРМПК) заяви своята категорична подкрепа към предприетите мерки от страна на организациите в сектор „Плодове и зеленчуци“. Това стана ясно от писмо изпратено до асоциациите.
 
 
„Впечатлен съм и в същото време притеснен, че единствено вие изразявате позиция по проблема. Намирам за неоснователно забавянето на плащанията не само към овощарите и зеленчукопроизводителите, а към всички земеделски производители“, обясни Деан Тодоров, председател на АРМПК, който също така отглежда и 10 дка насаждения с праскови.
 
По думите на Тодоров до този момент не е имало такъв прецедент плащанията по мярка 214 да бъдат забавяни до следващата календарна година. 
 
„До сега те са изплащани до края на декември месец, а тази година ще бъдат изплатени евентуално края на месец април. Това засяга интересите на всички наши членове. Непредвидимостта на плащанията не дава възможност на фермерите да правят своите планове в перспектива, което е недопустимо“, смята той.
 
 
Според него всякакви твърдения, че директор на дирекция в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) не си е свършил работата и поради това се забавят плащанията на хиляди фермери, звучат абсурдно. 
 
„Оставам скептичен за мирното решаване на проблема предвид факта, че на 30 януари 2017г. ние проведохме протест срещу дискриминиращата Наредба №3 и след многобройни срещи с ръководството, въпреки липсата на аргументи за направените промени от МЗХ, проблемът не бе решен и за съжаление сега се налага да сезираме ЕК. Все пак с надежда пожелавам ползотворни преговори за решаване на назрелия проблем по дипломатичен път. Ако това не се случи ви уверявам, че можете да разчитате на нас. Ще  ви подкрепим с всички възможни сили и средства, до решаване на проблема“, категоричен е Деан Тодоров.