В момента 20 регионални асоциации стоят в бойна готовност. Това каза председателят на Националната асоциация на земеделските производители (НАЗ) Костадин Костадинов за Фермер.БГ, по повод спешната среща заради недоволството на земеделските производители от проектозакона за горивата.
 
 
Днес 29 земеделски организации излязоха с обща декларация относно Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. 
 
Позицията на асоциациите е, че проектозаконът е в противоречие с останалата част от законодателството и нормативната уредба, специално уреждаща режима на регистриране и отчитане на потребяваните от земеделските производители горива.
 
„Смятам, че има разумни хора в парламента, които ще прочетат за какво става въпрос. Проблемът не е в нас. Мога да припомня, че през 2015 г. подобни промени доведоха до протестни акции. В момента 20 регионални асоциации стоят в бойна готовност“, категоричен е Костадинов.
 
По думите на Костадинов всички организации настояват земеделските производители да бъдат изключени от обхвата на така предложения законопроект.
 
„Никого не искаме да плашим, но на човек когото му унищожаваш бизнеса и го правиш неволен нарушител, е готов на абсолютно всичко, защото няма какво да губи“, заключи председателят на НАЗ.