трактор Challenger MT565D Тракторите Challenger MT565D и MT585D са оборудвани с двигатели AGCO Power с мощност 185 к.с. и 220 к.с., съответно. Тези двигатели, оборудвани с горивна система Комънрейл (CommonRail) от трето поколение, се отличават с по-голяма ефективност и по-добра реакция, което позволява да се получи максимална мощност при намален разход на гориво. Двигателите отговарят на изискванията на екологичния стандарт Tier 2.

Двигателите AGCO Power с обем от 6,6 литра на модел MT565D и 7,4 литра на модел MT585D имат висока мощност и въртящ момент, обезпечавайки максимално работния диапазон. Това означава, че независимо от условията на работа на трактора - оран, култивиране, сеитба или транспорт - скоростта на движение си остава същата. Системата за увеличаване на мощността, която извършва електронно управление на двигателя и трансмисията, автоматично регулира въртящия момент, предаван на колелата, което гарантира висока производителност при работа на полето и при транспорт. Регулирането на мощността се извършва автоматично при скорост над 5 km/h.

Освен това, новата серия трактори MT500D са снабдени с резервоари за гориво с увеличени обеми (475 литра в сравнение с 370 литра в предишните модели). Това значително намалява честотата на зареждане с гориво и оптимизира работния процес.

Друга особеност на новите модели трактори Challenger е новата, модернизирана конструкция на кабината. Инженерите са подобрили видимостта и са увеличили вътрешното пространство, което подобрява условията на труд на оператора. Стандартното оборудване на моделите включва климатик и седалка на водача с пневматично окачване, което значително намалява друсането, като по този начин намалява умората на оператора и увеличава производителността, като помага на водача да се съсредоточи върху работата.

Тракторите Challenger MT565D и MT585D са оборудвани с нова система за управление (TMC Tractor Management Center). Тя включва сензорен монитор и панел прибори, по-рано инсталирани на машините от по-старата серия MT600D, както и стойка с допълнителни функции, нов подлакътник с елементи на контрол и мултифункционален джойстик. Това гарантира още по-високо ниво на комфорт за оператора на машината, което да му позволява да поеме пълен контрол на всички работни процеси.