Младите фермери от ЕС, които искат да обменят опит и да се поучат от своите колеги в Китай, все още могат да станат част от програмата за обмен. Схемата е отворена за всеки фермер в ЕС под 40-годишна възраст. Крайният срок за кандидатстване е 10 септември. Допуснатите фермери ще заминат на две пътувания до Китай през ноември 2017 и юни 2018 г., се казва на сайта на Европейската комисия.

Хоган подкрепи изключването на директните плащания

Тази програма бе анонсирана от Фил Хоган, еврокомисар по земеделие и развитие на селските райони, през април тази година. Тя е предназначена да помогне на младите фермери в ЕС и Китай да се справят с общите предизвикателства, споделяйки знания и опит.

Двете пътувания до Китай продължават по две седмици. Те ще предложат на младите фермери от Европа шанс да видят как техните колеги се справят с проблеми, свързани с диверсификацията на културите, да се запознаят с иновации в селското стопанство и да опознаят начините за защита на околната среда.

Китайските фермери също ще вземат участие в две учебни пътувания, за да обменят опит с европейските си колеги.

Земеделските производители, които искат да научат повече за програмата и критериите за селекция, както и да попълнят формата за кандидатстване, трябва да посетят сайта на програмата.