"Разочаровани сме всички, защото Калина Илиева ни е заблудила по един брилянтен начин", каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. Бившата шефка на ДФЗ  го е заблуждавала, че има тумор.
Той посочи, че като всички се чувства измамен. "В случая, разбира се, аз имам и своята вина, но имаше всички данни да направи една добра кариера", каза премиерът.

По думите му – случаят е едно голямо разочарование.„Всеки ден се занимавам да пера фалшивите ризи на БСП, нека си стоят в ъгъла. Калина Илиева беше във фонда, имаше добро отношение от ОЛАФ към нея, тя беше най-близкият човек. Да не съм чакал БСП да ми кажат да я отстраня. Тя ме лъжеше, че има тумор и аз с притеснение съм мислел за нея”, каза още премиерът.

Борисов заяви, че е търсил млади хора, които не са обвързани и са можели да работят. "Калина Илиева имаше прекрасни референции от ОЛАФ. Беше забелязана като много добър служител. Всички са разочаровани, защото ни е заблудила”, каза още той. Премиерът повтори, че  че Илиева е имала всички данни да направи една добра кариера.

 

19.08.2009 г. Изборът на Калина Илиева за шеф на ДФЗ е може би някаква шега...?