За кои социални рискове можете да ползвате Държавното обществено осигуряване ДОО като регистрирани земеделски стопани, ще разберете от онлайн семинара „Социално осигуряване и право на краткосрочни обезщетения на регистрираните земеделски стопани”, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис (ТОО) - София) и Национален осигурителен институт – Централно управление.

БАТА АГРО ще има. Изложението ще се проведе от 1 до 5 юни

Събитието ще се проведе на 20 май (четвъртък) от 13:00 часа. Учасниците ще бъдат запознати с цялата информация за обхвата на ДДО и за видовете плащания, които предоставя това осигуряване. Ще научат още имат ли право на краткосрочни обезщетения при временна неработоспособност, по време на майчинство, при безработица и/или трудоустрояване. 

Земеделските стопани ще имат възможност да задават въпроси, свързани със социалното осигуряване, както по време на регистрацията за участие, така и по време на семинара”, съобщават организаторите.

Основните теми на информационния семинар са:
  • Осигуряване на регистрираните земеделски стопани за фондовете на Държавното обществено осигуряване (ДОО);
  • Право на краткосрочни обезщетения (временна неработоспособност, майчинство, безработица, трудоустрояване) на регистрираните земеделски стопани;
  • Очаквани условия за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопаства“ от ПРСР 2014 – 2020 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Програма и покана за събитието може да видите тук.

Линк за регистрация: https://forms.gle/vzXqGR7YacavsSGa8
Линк за достъп: https://zoom.us/j/97157593368
ID за семинара: 912 5720 8148