13-то издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника, ще се проведе от 1 до 5 юни на Летище Стара Загора, съобщават организаторите.

Пазарът на агромашини изненадващо продължава възхода си

То ще представи традиционно най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно портфолио от продукти и услуги за земеделието на едно място. Към момента участие са заявили 182 фирми на площ от над 39 600 кв.м. Това е най-голямото издание на БАТА АГРО като площ до момента. 
 
Изданието е юбилейно, тъй като отбелязва 10 години от първото провеждане на форума. То ще бъде с успешния форма́т на изложбените площи от 2019-а година, който предоставя по-добър достъп, видимост и компактност на изложението. 

Освен традиционните демонстрации на самоходна и прикачна техника и възможността за тест драйв, на БАТА АГРО ще се представят и няколко от най-големите фирми за семена, торове и препарати, които участват с опитни полета с посеви. 

По този начин земеделските производители могат да видят действието на препаратите върху есенни и пролетни култури в реални условия на полето и така да направят още по-лесно своя избор. 

БАТА АГРО ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки за осигуряване безопасността и здравето на всички присъстващи. Въведен е специален Протокол за организиране и провеждане на изложението в условията на пандемия, който се спазва от организатора, всички участници и посетители. Всички щандове ще бъдат открити и с постоянен достъп на свеж въздух в изложбените и общите помещения. Също така е организирана навигация на трафика от посетители с еднопосочно движение и отделни точки за вход и изход в изложението.

Ще се спазва физическа дистанция от 1,5 метра, а носенето на лични предпазни средства, покриващи носа и устата, е задължително. Осигурени са дезинфектанти и предпазни средства при нужда. Също така е организирана дезинфекция и почистване на общите и сервизни части, както и специален екип от хора, който да следи за стриктното спазване на мерките. 

13-то издание на БТА АГРО е с удължен период на провеждане - общо 5 работни дни, така че да се осигури по-равномерна посещаемост. 

Всички земеделски производители и представители на бизнеса са добре дошли. Посещението е безплатно, като е необходимо да се направи регистрация – предварително на уебсайта на БАТА АГРО или на място в дните на изложението.