Само часове остават до старта! Световният футболен шампион Джанлука Дзамброта ще управлява трактора Landini през първия ден от теста за издръжливост. След него на волана ще се изредят множество италиански и европейски журналисти. Сред официалните гости е Министъра на селското стопанство на Италия Маурицио Мартина. Осем спонсори-фирми ще участват в събитието, като подкрепят Landini от името на своите брандове.
 

"Landini 130 часа издръжливост" е събитие, организирано от Argo Tractors Group в чест на 130-ия рожден ден на бранда LANDINI и ще започне рано сутринта на 6-ти октомври. Световният шампион по футбол Джанлука Дзамброта ще управлява трактора Landini 7-215 по офроуд пистата на "Il Ciocco", имение в Barga di Garfagnana, област Lucca в Италия.

[news]

Двигателят на трактора няма да се изключва в течение на 130 часа, като по 1 евро за всеки изминат километър ще бъде предвидено за дарение от Argo Tractors на училище в района на завода. Паузи ще има на всеки час само за смяна на операторите и за презареждане с гориво. Измежду пилотите-участници от 14 държави са известни европейски журналисти от различни сектори - автомобилна индустрия, офроуд, ветроходство и моторни спортове, включително български журналисти от популярни агро-медии (Агро Ти Ви, agro.bg, fermer.bg, tractor.bg), които ще осведомяват за протичането на теста.

 

Техническият екип, който ще се грижи за трактора по време на изпитанието, включва високо-квалифицирани специалисти от Argo Tractors и от останалите спонсориращи фирми, които ще подкрепят италианския бранд в това приключение.
 

Сред тях са FTP Powertrain Technologies и ZF, световно-известни производители на двигатели и трансмисии, използвани в тракторите Landini. Възможността да подложат на тест за надеждност своите компоненти привлича тези компании, още повече че друга световно известна група Rexroth-Bosch ще осигури поддръжката и мониторирането в реално време на всички възли от хидравликата и електрониката.
 

Задача на MICHELIN и гумите XeoBib® ще бъде да трансформират въртящия момент в стабилно, прогресивно и безаварийно движение.
 

Автоматичната климатизация в кабината e на DENSO и ще регулира температурата и влажността според индивидуалните предпочитания на всеки от пилотите. Последно поколение седалка с въздушно окачване GRAMMER ще отчита теглото на всеки пилот и спрямо него автоматично ще регулира нивото на омекотяване на вибрациите по време на движение.
 

Производителят на резервоари за гориво и AdBlue® ADAM PUMPS със своя екип ще се грижи за презареждане за гладкото протичане без прекъсване на теста до събота, 11ти октомври с изминаване на максимално разстояние.
 

На финала ще се включи и осмият партньор - Marchesi De'Frescobaldi с прекрасните си италиански вина, които ще вдигнат още повече градуса на участниците.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!