„Парите за земеделците никога не достигат. На земеделеца винаги са необходими повече средства, не само заради това да ползва някакви облекчения или за да си купи някакви луксозни автомобили, а заради това, че технологиите в земеделието се менят много бързо, като всички технологии. Затова повечето от хората искат парите да идват много по-рано от онова, което досега им се е предоставяло“. Това коментира в предаването Лице в лице по бТВ земеделският министър Димитър Греков по повод изплащането на субсидиите на земеделските производители за 2013 г.
[news]
Министърът за пореден път подчерта, че през януари стопаните, които имат подадени коректни, точни и доказани данни затова какво стопанисват, ще получат цялата сума на субсидиите, която възлиза на около 1 милиард и 100 милиона лева.

„Знаете, че от 2008 г. досега няколко пъти са давали различни срокове за изплащането. Ние искаме това да става все по-рано и затова обещахме от началото да бъдат тези средства дадени още през декември месец. За съжаление обаче обработката, сигурността на тези документи, които дават точността и верността да не се получи така, че те да връщат средства, наложи това да го изтеглим с няколко дни по-късно, т.е. през януари ще получат обаче цялата сума“, каза Греков.

На въпрос заложени ли са средствата за субсидии в бюджета, министър Греков посочи: „Да. Ще ги има естествено!“ 
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!