Международното селскостопанско изложение SIA във френската столица ще се проведе тази година за 56-ти път. От 23 февруари до 3 март 2019 г. в Париж селскостопанският бранш ще се събере на едно от най-големите изложения в света, за да обмени опит и идеи.
 
 
Тазгодишното мото на изложението е „Жените, мъжете и техният опит“.Акцент ще бъде поставен на една от най-благородните професии – фермерът и неговата изключителна важност за изхранването на света и поддържането на екосистемата.
 
На изложението, което се провежда всяка година, ще могат да се видят постиженията, продуктите и знанията на професионалистите от секторите животновъдство, растителни култури и  хранително-вкусовата промишленост. 
 
Паралелно, от 24 до 28 февруари ще се проведе и изложението Sima – Simagena, което е един от най-големите търговски панаири, обхващащ всички важни теми в сферите земеделие и агробизнес.
 
В рамките на форума над 1 700 изложители от 38 страни ще представят продукцията си, технологични подобрения, улесняващи отглеждането на земеделски култури, почвообработката, опаковането и транспортирането на плодове, зеленчуци, зърнени култури. В съпътстващата програма са включени редица агросъбития. 
 
 
По време на Simagena ще бъдат представени лидерите в геномиката. Над 250 говеда, сред които и от месодайните породи Обрак, Шароле, Гаскон, Лимузин и други ще покажат своите достижения пред хиляди фермери. Заедно с това и за първи път, в отговор на голямия интерес към сектора, ще се организира изложба "Ден на животните". Това специално събитие е предназначено да събере на едно място бизнес, фермери и наука, които да обсъдят основните въпроси, касаещи бъдещето на животновъдния сектор.
 
И тази година организаторите очакват в изложбения парк Норд-Вилпент да пристигнат над 200 000 посетители от различни държави.
Цената на билета за SIA е 14 евро, за деца от 6 до 12 години и студенти 7 евро. За групи от 15 до 49 души цената е 12 евро на човек, за над 50 души стойността е 11 евро на човек.
 
Цената на билета за SIMA е 30 евро на човек, за групи от минимум 10 души – 25 евро на човек, а за студенти – безплатно. Това важи при заявка онлайн, а при купуване на билети на място, цената е 40 евро, независимо от типа пропуск.