В никакъв случай доброволното ми оттегляне от УС на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) не е заявка за политическа кариера. Това каза Ивайло Тодоров, член на асоциацията пред Фермер.БГ.
 
„Разбирам, че журналистите, пък и хората, и гилдията, когато някой се оттегля, го разбират в тази посока. Няма такава ситуация. Всички в сектора ме познават и знаят, че съм откровен, ако имаше нещо, щях да го кажа“, коментира Тодоров.
 
 
По думите му няма конкретна причина за доброволното му напускане на УС на АЗПБ.
 
„Истината е, че много години съм в управата на АЗПБ. Минаха 13 години откакто създадохме асоциацията и през всички тях, аз съм бил активен за нейното функциониране и дейност. Може би всеки човек, както и аз, в един момент се изчерпва. Искам да се съсредоточа както в бизнеса си, така и в някои нови неща“, каза още той.
 
Считам, че сме направили доста за земеделските производители на България. Аз лично съм дал моя принос затова да се случат много позитивни неща и промени, както в нормативната уредба, така и в условията и начина за кандидатстване по схеми и мерки на ДФЗ, заключи Ивайло Тодоров.