Световноизвестният италиански певец Ал Бано, завладял публиката с песни като Liberta, Felicita, Nostalgia и други, е познат не само като изпълнител и автор на песни, но и като фермер, производител на вино и зехтин. 
 
Верен дългогодишен партньор в земеделската дейност на Ал Бано са тракторите Antonio Carraro. Певецът, който е бил посланик на марката за компанията Campodarsego още през 1967 г., винаги избирал "Тракторите на Слънцето" - както той обича да нарича машините Antonio Carraro, които се грижат за фермата му в Cellino San Marco (Бриндизи) в Пулия. Наскоро Ал Бано добави в своя вече голям автопарк от трактори Antonio Carraro моделът TGF 9800 от серията Ergit 100, който е оборудван със StarLight кабина.

 
Ал Бано, който е известен с това, че винаги поддържа силни връзки с корените си и изпитва дълбока обич към земята си, днес успешно развива своите винарни Tenute Al Bano Carrisi. Те са придобили световна известност със безспорното качество на вината, произведени от лозя, които се отглеждат на богатите плодородните почви, по биологичен начин и според местните традиции.
 
Експерти агрономи и енолози следят всяка стъпка на процеса на производство на виното –  от прибирането на гроздето до отлежаването на виното в дъбови бъчви. 
 
Днес вината Ал Бано се разпространяват в световен мащаб и са с етикети на някои от най-успешните песни твореца  като Terra Mia, Mediterraneo, Felicita и Nostalgia, или са посветените на любимия му баща Don Carmelo.
 
Фермата на Ал Бано също произвежда висококачествен зехтин екстра върджин, който се изнасят главно за северните европейски държави.
 


Информация за тракторите Antonio Carraro можете да получите от СД Драганови - официален вносител на марката за България

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!