Има забрана за продажба на пресни плодове и зеленчуци по автомагигстрала „Тракия”. От Областното пътно управление в Ямбол категорично отказаха на производителите на плодове и зеленчуци да продават продукцията си на автомагистрала "Тракия". След пускането на магистралата над 100 производители се оказаха без място за предлагане на стоката си, информира БНР.
След като автомагистрала "Тракия" беше пусната, движението по старото трасе през Петолъчката към морето замря. Производителите се оказаха без никакви клиенти и прехвърлиха сергиите си на паркингите на магистралата край село Кабиле. Полицията обаче ги предупреди, че ги очакват глоби и е забранено да продават на пътя.

 


Земеделските производители отправиха искане до директора на Областното пътно управление в Ямбол да им разреши продажбата. Директорът Галин Костов посочи единствения вариант за производителите: „След като бъдат построени крайпътните обекти. Тия обекти, естествено, са изцяло частни, инвеститорът, който е, могат да поискат от него евентуално да им даде възможност някъде да разположат такъв пазар”.
Към момента по трасето на магистралата от Чирпан до Бургас няма нито един крайпътен обект.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!