Десет акта на земеделски производители съставиха от Инспекцията по труда в Монтана. Санкциите са за неиздаване на еднодневни трудови договори. Общо 14 са земеделците от областта, възползвали се от възможностите на еднодневните трудови договори. Те са издали 1139 такива документи, сочат данните на ОИТ.
[news]
Нарушенията са засечени при работници, наети за бране на грозде в масиви в селата Буковец и Долно Линево, уточни директорът на ОИТ Димитър Петров, цитиран от в-к Монт Прес. “Единият работодател е регистрирал нелогично малко трудови договори за обработваните от него масиви. При проверката е установено, че на полето има хора без сключени трудови договори. Инспекторите са констатирали двама такива. В същото време договорите, които са регистрирани при нас са във фургона неизползвани”, уточни той.
 
Малко по-различен е другият случай. Земеделецът е регистрирал в ОИТ трудови договори, но не ги е получил.
 
“Времето предполагаше интензивна работа на полето и затова беше извършена проверка. В хода на инспекцията бе установено, че осем човека работят без трудови договори на полето”, поясни Петров.
 
Общо четиринайсет земеделски производители от областта са се възползвали от възможностите, които дават еднодневните трудови договори. Те са издали 1 139 такива документа, показват данните на ОИТ-Монтана.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!