Възможна коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок (РБ) и Националния фронт за спасение на България (НФСБ) се обсъжда днес след резултатите от вчерашните предсрочни парламентарни избори. Подобно сформиране на правителство би било изключително интересно за развитието на аграрната политика в България. 
 
Както е известно дясно ориентираните политици в РБ неведнъж са изразявали позицията си против субсидиите в земеделието и животновъдството, както и водената като цяло аграрна политика до момента. Визията на десните е против малкия и средния селскостопански производител и политиката ще е насочена към крупното земеделско производство. 
 
При подобно развитие на политическата картина у нас, МЗХ категорично ще бъде поето от ГЕРБ. РБ ще поеме ръководството на Държавен фонд Земеделие – основният разпределител на еврофондовете и субсидиите за земеделие. Не е ясно обаче как ще бъде намерен баланс между коренно противоположните програмни виждания в аграрната политика на отделните политически играчи. Това ще доведе до нестабилна политика за агросектора. 
 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!