С официална церемония, направиха първа копка на нов завод за производство на фуражи на китайската компания „ChinaTianJin Tianshinong Farming Technology CO. LTD“ край Добрич.
 
Първоначалната инвестиция в обекта ще бъде в размер на 5 млн. лева. В първия етап на проекта ще бъдат разкрити 50 работни места и изградени два силоза и една поточна линия, а в бъдеще заводът ще се разширява, докато се достигне планираният максимален капацитет от 300 000 тона фураж на година, от които над 90% ще се изнасят за Китай. Заводът трябва да бъде открит през септември 2016 година.
 
Град Добрич е избран за бизнес начинанието след близо двегодишно проучване. Градът е предпочетен, защото се намира в район с много добре развито земеделско производство и заради близостта му до пристанище Варна, откъдето ще се осъществява износът за Китай.
 
Домакини на събитието бяха управителите на "България Тианшинонг Фийд Ко." ООД - Жианг Жинг Го и Надя Маринова.  На церемонията присъстваха областният управител на Добрич Детелина Николова, кметът на общината Йордан Йорданов, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев и директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ Васил Гелев.
 
В приветствието си заместник-министърът на икономиката подчерта, че България отдава приоритетно значение на сътрудничеството с Китай. „Искам да ви уверя, че българското правителство стои зад всеки сериозен инвеститор, който иска да прави бизнес в България и той може да разчита на нас”, заяви заместник-министър Петров. Той допълни, че когато държава, община и бизнес работят заедно, тогава и резултатите са добри. „Българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика разширяването на търговските и индустриалните отношения с Китай. Ще подкрепяме всички инициативи в интерес на ефективното сътрудничество между нашите две страни”, каза в заключение заместник-министър Любен Петров.
 
Кметът Йордан Йорданов увери инвеститорите, че общината и администрацията ще съдействат за бързото реализиране на проектите им, за да е Добрич добро място за инвестиции. 
 
Лиу Чунюнг произнесе реч от името на домакините. В нея той благодари всички институции на общинско и държавно ниво, съдействали за реализирането на проекта. Благодарение на тяхната подкрепа, компанията получава всички необходими документи и разрешителни за строеж във възможно най-кратки срокове. Чунюнг обяви, че инвеститорите са направили необходимите стъпки, за да кандидатстват за подпомагане от европейските фондове, по мярка „Преработка на земеделски суровини". Китайските инвеститори се надяват да дадат подобаващ пример на своите сънародници и да стимулират чуждестранните инвестиции в България.