За втора поредна година Стара Загора ще бъде домакин на Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе от 18 до 20 октомври в сградата на Регионален исторически музей. "Избрахме Стара Загора, защото Августа Траяна е едно от древните имена на града. Стара Загора може да се гордее с великолепната мозайка Дионисиево шествие - една уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието.

 

Традициите, свързани с виното, са издигнати в култ още от дълбока древност и Стара Загора е запазила тези традиции и до днес. Градът се намира в центъра на България, постоянно е в челните национални класации за бизнес развитие и качество на живот и може да предложи на своите гости комплексно незабравимо преживяване", разказа един от организаторите на фестивала Галина Нифору, цитирана от „Дарик“.

 

Фестивалът цели среща на винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина. Организаторите обещават дегустация на над 200 вида вина от 30 водещи български, австрийски, гръцки, македонски и турски изби. В последните няколко години винената и кулинарната култура в България бележат впечатляващо развитие и събития от такъв характер се радват на огромен интерес.

 

Австрия ще бъде международен партньор и колективен участник в Августиада 2013. Форумът е съпроводен с богата и разнообразна семинарна, кулинарна и културна програма. Той ще бъде официално открит в събота от 11:30 часа.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!