Добилият популярност седмичен Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на  земеделието продължава до септември с подкрепата на Програма Европа – 2018 на Столична община.
 
 
Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя.
 
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.
 
На първото за този месец издание на Фермерския фестивал ще се представи уникалната комбинация мюсли от лимец от биофермата на Надя и кисело мляко от фермата на Христо. Демонстрацията ще бъде между 12 и 14 часа на традиционното място пред Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
Биофермата на Надя Петкова в село Труд, Пловдивско, предлага сезонни плодове и зеленчуци, отглеждани с много мерак и любов, съобщиха организаторите. Един от новите й продукти е мюсли от лимец – вкусно и полезно. Върви чудесно с кисело мляко от кравефермата на Христо Василев от село Нефела, Врачанско.
 
Христо е млад човек, един от първите фермери в България, регистрирани за преработка във фермата и директни продажби на храни от животински произход по Наредба 26 на земеделското министерство.
 
Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.  Фестивалът започва в 10,30 часа и продължава до 18,30 часа.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на МЗХГ  или по Закона за храните. Много от тях работят в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина, и са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
 
Фестивалът започна през юни 2017 г. с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. За по-малко от половин година форматът утвърди своя неповторим облик, отбелязаха организаторите.
 
 
Много  хора го посещават редовно, за да пазаруват от конкретни фермери и производители, с които вече имат изградено доверие и личен контакт. С автентичните си български храни, с кулинарните си демонстрации и дегустациите си Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се превърна и в туристическа атракция.