Десетки животновъди още днес тръгнаха към София за утрешния протест, съобщиха за Фермер.БГ пътуващи в момента фермери. Стопаните са се организирали да пътуват със собствени леки коли, а не с автобуси за да няма "засечки", както казват самите те.

Автобусният превоз според тях не е за предпочитане, тъй като се съмняват, че умишлено возилата могат да бъдат задържани на входа на София и дълго проверявани с цел да не пристигнат на време пред Министерски съвет. Другата причината е за да не изглежда пътуването партийно, тъй като фермерите се разграничават от всякакви политически партии и интриги.

 

Специално за да наблюдават драматичните събития в сектора и акцията пред МС у нас пристигат генералният секретар на синдикатите от земеделието  Арнд Спан и експертът с него  Жан–Пиер Клапуш.

 

Протестът със сигурност ще се проведе утре /8 март/ в 12.00 ч. пред сградата на Министерски съвет, а в ранния следобяд  днес организаторите са взели  писменото разрешение от Столична Община.



Междувременно, след като днес Фермер.БГ отново напомни за осмомартенската масова акция на недоволство на земеделците пред Министерски съвет, от пресцентъра на МЗХ разпратиха съобщения, че Мирослав Найденов свиква извънредно Кризисен щаб за животновъдството на 10 март - четвъртък, без да се уточнява час и място. Самите животновъди казаха, че покана не са получавали.

 

ФЕРМЕР.БГ - СОЦИАЛНА МРЕЖА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕРМЕРИ

Ви кани да участвате в "Дискусия за кризата в животновъдството и съдбата на 85 хиляди ферми след края на 2011 г." , която ще се състои в Пловдив по време на международното селскостопанско изложение"  АГРА"

Форумът ще обсъди няколко ключови за сектора въпроси:

До къде стигна модернизирането на българските животновъдни стопанства?
По какъв начин могат да съдействат местните власти за изнасянето на фермите извън селата и намаляване на бюрокрацията?
Достъпни ли са европейските програми за модернизиране на стопанствата?
Възможен ли е кооператив между дребни стопани или една обща ферма между тях?
Какво ще се случи с фермите, които не покрият европейските стандарти до края на 2011 г.


Участници: животновъди, млекопроизводители, млекопреработватели, представители на държавната власт

Заповядайте на 10 Март 2011 г., четвъртък, 10.00 ч. в зала 1 на панаирна палата №6 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

2 000 фермери се организират за протест пред Министерски съвет

 

 

 © 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!