Министър Димитър Греков приветства участниците на Третия пролетен празник на животновъдството и земеделието в Кресна. „България е онова, което сме създали в миналото, това което сме успели да запазим днес и това което ще изградим за напред. Точно по тази причина Вашата роля на пазители на българското автентично наследство е изключителна важна не само за нас, но и за бъдещите поколения”, каза министър Греков в обръщението си към организаторите и гостите на празника.

 

 

Третият пролетен празник на животновъдството и земеделието в Кресна обединява животновъди и земеделци от Петрич, Сандански, Благоевград, Гоце Делчев. Те представят най-добрите породи автохтонни животни, както и биологично чиста животинска продукция, стари породи овце, кози, коне и кучета, натурални храни, местни занаяти и традиции.

 

 

Пролетният празник се организира за трета поредна година от Съюз на фермери "Струма" със съдействието на Асоциацията за автохтонни породи кози в България, Международната асоциация "Каракачанско куче", Българското дружество за опазване на биологичното разнообразие – „Семпервива”, Сдружение за дива природа – Балкани и Училище за природа – с. Влахи и с подкрепата на Община Кресна.

 

 

На празника присъстваха още заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, областния управител на Благоевград Муса Палев, кмета на град Кресна инж. Илиян Кръстев, както и кметове и общински съветници от целия район.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!