Министерският съвет прие днес позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 16 април в Люксембург.
 
 
По време на заседанието Европейската комисия ще представи своето предложение за директива относно нелоялните търговски практики във веригата за доставки на храни.
 
Очаква се Председателството и Комисията да представят на срещата информация за постигнатия напредък по темата за загубите на храни и управлението на хранителните отпадъци. Земеделските министрите ще имат възможността да обсъдят проблема. 
 
Правителството одобри днес и позицията на България за предстоящото на 12 април в Люксембург заседание на Съвета по общи въпроси, формат „Кохезионна политика“. Негов председател ще бъде вицепремиерът Томислав Дончев.
 
По информация от правителствената пресслужба, това заседание е последният официален формат, в който държавите членки ще имат възможност да споделят своите виждания за бъдещето на Кохезионната политика в следващия програмен период, преди Европейската комисия да е представила първото си предложение за Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.