ДюПон Пионер представи новите си хибриди царевица и слънчоглед за българските земеделци за 2013 година.

Новост в портфолиото на Пионер при царевицата са хибридите Оптимум аква макс в групата 300 ФАО – P 9175 и P 0216 и двата с доказани качества и много добри резултати на демонстративните полета през последните две години, устойчиви на засушаващото време, което се очертава, обясни Здравко Босев, регионален  представител на ДюПон Пионер за Плевен, Ловеч и Велико Търново.

Към същата група спада и новият P9076, който ще се продава за първа година, но се очаква да се задържи на пазара дълго време, подходящ за сухи условия.  От същата група е хибридът P9528  също с отлични  резултати при полевите тестове през последните две години. Сред новостите на Пионер при царевицата за тази година са изключително сухоустойчивите хибриди от групата на ФАО 400 P9915 и P0047, които ще заменят досегашните 36R10, 36N70, 36D79.

Един от най-продаваните царевични хибриди в България на ДюПон Пионер през последните 4 години е от групата на ФАО 420 PR37N01. Това е хибридът с най-висок бюджет за селекция, който се справя еднакво добре както при сухи, така и при по-влажни условия. Хибридът оже да бъде сят при температура на почвата от 6-7 градуса, или 10 дни преди да настъпят агрометеорологичните условия за сеитба. Това позволява развитието на хибридит е да се измести поне 10 дни по-рано и да формират добив преди пиковите летни температури.

Освен конвенционалните и експрестолерантни хибриди при слънчогледа, през тази година ДюПон Пионер ще предлага на своите клиенти клиърфилд хибрид, като по този начин от фирмата се надяват да задоволят всички изисквания на земеделците

Новите предложения при слънчогледа включават конвенционалния P63 LL06 e един от новите хибриди, които Пионер ще предлага през тази година. Това е най-добрият продукт на пазара от конвенционалните хибриди, посочват от Пионер.  Хибридът показва отлични условия както при по-сухи, така и при по-влажни условия. През 2011 г. добивите са били над 500 кг. Хибридът е средно висок, средно ранен.

Новост е най-дългоочакваният експрестoлерантен хибрид P64LE25, аналог на досега продавания  конвенционален хибрид 64F50. Хибридът е много висок, но изключително устойчив на стъблено полягане.

Нов продукт за българските производители през тази година е клиърфилд хибридът P64LC53, средно ранен хибрид, устойчив на раси синя китка по-агресивни от раса Е. Голямто му предимство е генетичната му устойчивост – т.е. Не е необходимо да се търси действието на Пулсар като борба с плевелите от една страна и като борба със синята китка от друга, тъй като тук хибридът сам се справя със синята китка.   

Гледайте ВИДЕО по темата във Фермер.БГ TV:


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!