Дора Янкова от БСП обеща субсидии за тютюн през 2015-а.  "Ще поискаме национално дофинансиране за тютюнопроизводителите, включващо компенсацията за това, което вече няма да получаваме от ЕС, в бюджета за догодина", каза водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Смолян Дора Янкова в отговор на въпрос за възможните ограничения в отглеждането на ориенталски тютюн.

 

Янкова бе на посещение в Доспат. Отглеждането на ориенталски тютюн е традиционен поминък за общината.
На срещата присъстваше и президентът на ПЕС Сергей Станишев, който добави, че ЕК не забранява производството на ориенталски тютюн, който е важна добавка в редица марки цигари, но няма да субсидира производството му. „Денят за размисъл да е 4, а не 6 октомври", призова Станишев.

 

Дребният бизнес, предприемчивите хора, селскостопанските производители да се самонаемат, сдружават, да кандидатстват по програми, а социално по-слабите да получават подкрепа от държавата, призова Янкова.

 

„В Родопите не искаме да бъдем ограбвани, лишавани от поминък, горите ни да бъдат ограждани, а хората сплашвани, защото който се опитва да ни плаши, ще им се върне", допълни Валентина Павлова, кандидат за народен представител. „Заедно бяхме, когато се борихме за болницата, заедно протестирахме и когато ГЕРБ даде за 35 години под наем „Омана". Подкрепете ни, за да продължим заедно да се борим за нашите права и развитието на региона да продължи", допълни тя.

 

Хората от Барутин дариха президента на европейските социалисти с кошница от борови шишарки, боров мед и цветни вълнени чорапи, плетени от местна майсторка. Доспат пък му подари часовник и чаши с облика на града. Повече от половин час Станишев раздава автографи и се снима със симпатизанти.



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!