Бюджетът за проектите по мярка 121 е осигурен, средствата са разпределени и са извършени проверките на всички проекти. В рамките на допустимия бюджет ще бъдат финансирани одобрени проекти по мярка 121. „Забавянето на мерките от ос 3, включително и мярка 121, е заради необходимостта от уточняване на казуса със скъпите транспортни средства. Тъй като въпрос е изяснен, няма причина всички тези мерки да не тръгнат“, коментира зам.-министър Явор Гечев на въпрос на Фермер.БГ какво се случва с проектите по мярка 121 от ПРСР 2007-2013 г.

 

Гечев допълни, че от ДФЗ са поели ангажимент в рамките на месец април да стартират проектите от ос 3. „Ранкингът е готов, изчакването се наложи заради одитния доклад на ЕК. Писмото ще бъде пуснато още утре и до края на месеца би трябвало е обявен ранкингът и да се пристъпи към сключване на договорите по проектите от ос 3“, допълни Гечев. Зам.-министърът уточни, че в момента се търси възможност да бъдат разпределени и допълнителни средства за проекти по мярка 121.

 

„Търсим вътрешни възможности по програмата, за да може да има повече средства за мярка 121. Знаете, че програмата вече е наддоговорирана с 20%, по общинските мерки наддоговорирането е 28%. В момента проверяваме определени резерви, включително и с колегите от Министерството на финансите. 7% от програмата бяха оставени като депозит във фискалния резерв. Там имам остатъчни средства и в момента проверяваме колко са тези средства, за да се прецени могат ли да бъдат прехвърлени допълнителни средства към мярка 121“, коментира още Явор Гечев.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!