Днес е денят на ветеринарния специалист. Фермер.БГ честити професионалния празник на ветеринарните лекари и им пожелава да бъдат истински всеотдайни в своята работа, тъй като тя е от съществено значение. Гледайки предизвикателствата пред сектора, да си ветеринар значи не просто да практикуваш, а да си отдаден на това, което правиш.
 
 
„По повод професионалния ни празник, пожелавам здраве на нас и на нашите семействата. Но също така и да се увеличат животните по селата. Имаме създадена организация, следваме профилактичната програма, знаем си работата, единственото, което ни обезпокоява, е намаляващият брой на животните в селските райони“, каза д-р Росин Иванов, председател на Българския ветеринарен съюз за област Велико Търново за Фермер.БГ.
 
Министърът на земеделието, храните и горите също поздрави ветеринарните специалисти за празника.
 
„Желая Ви много успехи. И да продължавате да бъдете все така всеотдайни и отговорни в грижите за здравето на животните, а оттук и за здравето на хората. На този празничен ден за пореден път потвърждавам ангажимента си към българските ветеринари да работя по начин, който да гарантира едно европейско ниво на ветеринарномедицинската дейност у нас. Заедно и в сътрудничество ще успеем  да се справим с нарастващите предизвикателства пред тази професия“, се казва в поздравителния адрес на министъра.