По дани на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата ( ДКСБТ ), през тази седмица прасковите поевтиняват с 2,8% и се търгуват по 1,04 лв./кг, а цената на дините пада с 20 % , до 0,28 лева за килограм на едро.

 

Пъпешите поевтиняват с 1,7 % и се продават по 0,57 лв./кг, а цената на лимоните се повишава с 2,8 %, до 2,55 лева за килограм. Ябълките се продават по средно 1,50 лева за килограм.

 

Оранжерийните домати поскъпват с 3,4 на сто и се търгуват по 1,22 лева за килограм. Краставиците поскъпват с 4,4 процента - също до 1,22 лева за килограм. Зелените чушки се търгуват без промяна по 1,14 лева за килограм на едро.

 

Цената на зелето се запазва 0,66 лева за килограм. Картофите се търгуват по 0,45 лева за килограм. Цената на тиквичките е 0,55 лв./кг на едро.

 

Захарта поскъпва с 0,5 процента, до 2,10 лева за килограм. Брашното, тип "500", увеличава цената си с една стотинка и се продава по 0,92 лева за килограм. Яйцата се търгуват средно по 0,21 лева за брой на едро. Кравето сирене поскъпва с 1,3 процента и се търгува по 4,66 лв./кг, а кашкавалът, тип "Витоша", се продава по 9,81 лв./кг. Олиото запазва цената си от 2,68 лева за литър. Каймата поскъпва с две стотинки - до 4,92 лева. Свинското месо се продава по 6,32 лева, а замразеното пилешко месо - по 3,92 лева за килограм на едро.

 


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!