След допълнително подписан договор между Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и „Делойт България“ бяха извършени допълнителни проверки на Разплащателна агенция в срок до компетентния орган. Това заяви в интервю за предаването „Неделя 150“ на БНР министърът на земеделието в оставка Димитър Греков.

 

„Делойт България“ са предоставили предварителния си доклад за извършените допълнителни проверки на Разплащателна агенция в срок до компетентния орган, т.е. на министъра на земеделието. Въз основа на сключения договор между министерството и „Делойт България“, който беше подписан на 24.07.2014 г., от дружеството са влезли в ДФ „Земеделие“ и Разплащателна агенция и са извършени всички необходими одитни проверки”, заяви Греков.

 

Фермер.БГ припомня, че с писмо ЕК даде отсрочка на България – до 30 юли, за представяне на отчетите на сертифициращия орган. По думите на Димитър Греков: „Фирма „Делойт България“ си е извършила своите допълнителни проверки, така че мисля, че няма проблем в тази връзка”.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!