Предварителните данни на Министерството на земеделието сочат, че има възходяща тенденция в производството на почти всички отрасли в земеделието. Това заяви земеделският министър Десислава Танева по време на откриването на 25-тото селскостопанско изложение АГРА в Пловдив, предаде репортер на Фермер.БГ. По думите на министъра ръст има в броя на животните в почти всички направления на животновъдството, с изключение на млечното говедовъдство. Стана тенденция за развитието на животновъдството под селекционен контрол, това което ние целяхме с мерките за подкрепа които въведохме, каза министърът. 
 

 
В приветствените си думи за откриването на АГРА земделският министър заяви: „Радвам се, че отново имам възможността да приветствам всички изложители и гости на АГРА и да усетя все по-голям интерес към земеделието у нас от инвеститори, земеделски производители и чуждестранни гости. Радвам се, че независимо от наистина трудната земеделска година, която изпратихме във финансов план за земеделските производители за по-голямата част от тях, на днешното изложение в тези дни интересът е по-голям отколкото предходни години.
 
Десислава Танева каза още, че приемът на проекти по ПРСР ще се проведе според индикативния график – в средата и в края на годината очакваме да отворим планираните приеми по 4.1 и по 4.2 след съответните промени, с целите остатъчни бюджети за периода.