Субсидия за литър качествено мляко не може да има, въпреки настояването на животновъди за тази мярка в подкрепа на сектора.  
 
За съжаление не мога да дам положителен отговор на този въпрос, колкото и това да се иска да се чуе от животновъдите, посочи в интервю за Фермер.БГ министърът на земеделието и храните Десислава Танева по повод искането на животновъди да получават субсидия за литър качествено мляко. Според Танева са изпуснати сроковете за искане на такава държавна помощ.   

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Преходна национална помощ за литър мляко в момента има в Румъния и в Гърция. Тази помощ обаче е била заявена в срокове, които вече са изтекли. Към днешна дата да искаме да получим нотификация за държавна помощ за литър качествено мляко не е възможно и няма как това да бъде направено, коментира министърът.
 
Танева посочи още, че МЗХ ще търси помощ от Европейската комисия за подкрепа на млечния сектор. В подкрепа на сектора, тъй като отпадат и млечните квоти, смятаме като страна да поискаме от Европейската комисия помощ като компенсация на натиска върху цените, който се очаква след отпадането на млечните квоти, посочи министър Танева. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!