Имуществената декларация на земеделския министър Румен Порожанов е публикувана в непълен вариант от Антикорупционната комисия, съобщи БНТ. 
 
От там обясниха, че причината за това е, че Порожанов е поискал да не се публикуват данните за жената, с която живее на съпружески начала. 
 
Законът дава тази възможност на публичните лица, задължени да подават декларации. Така на сайта на комисията не са публикувани данните за имуществото на семейната партньорка на Порожанов, но те са декларирани от земеделския министър пред Комисията за противодействие на корупцията.
 
При извършената проверка е установено несъответствие между декларираното и това, което съществува в регистрите и Порожанов е поканен да подаде коригираща декларация. Вероятно несъответствието е, че Порожанов има граждански брак с жената.
 
Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана, твърдят от антикорупционната комисия.
 
От земеделското министерство заявиха за "По света и у нас", че Румен Порожанов е изпратил писмо до Антикорупционната комисия, с което дава съгласие цялата информация от имуществената му декларация да бъде пубкувана.
 

КПКОНПИ е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица, заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Порожанов, припомня offnews.bg.

 

Скандалът гръмна след като във вестник "Сега" съобщиха, че публикуваната декларация на министъра е непълна, но с тезата, че някой е заличил данни от нея. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!