Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за осма поредна година обяви конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“. Тази година стипендията получи Цветомир Коев, който е магистър по специалност "Интегрирано производство на полски култури" от Аграрния университет в Пловдив.

Председателят на НАЗ - Илия Проданов, му връчи лично стипендията.

“За мен е чест да връча тази награда. За нас като сектор, който е пряко свързан и зависим от науката, е много важно млади хора да навлизат в сектора и да имат желанието да научат всичко, свързано с растениевъдството. Затова поздравления и на добър час!”, каза Проданов.

От своя страна, Цветомир Коев сподели:

“Много се радвам да съм тук сред вас. Изключително съм благодарен за единодушно взетото решение на НАЗ. Искам да благодаря на преподавателите от АУ-Пловдив, които през тези 4 години бяха плътно до мен и получих много знания. Продължавам напред. 

Имам удоволствието да работя с проф. Тоньо Тонев, с който залагаме,  отчитаме и извеждаме множество опити. Базата ни се намира в село Крумово, област Пловдив. Тя е нова, съвременна, разположена в базата на братя Райчеви”, каза младият агроотличник. 

За стипендията

Отличието е учредено с Решение на Управителния съвет в памет на Иван Генчев Танев, основател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите и негов председател в периода декември 2011 г. – август 2014 г. Иван Танев има изключителни заслуги за създаването и развитието на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Чрез стипендията неговият професионализъм продължава да вдъхновява идните поколения.