При проверките от последни дни са открити нелегално закопани цистерни с горива, които са без нивомери и по този начин не се отчита горивото. Това е измама към държавата, съобщи шефът на Агенция Митници - Ваньо Танов в сутрешния блок на Нова телевизия.

 

Бойко Борисов, който също бе гост в студиото заяви: "Големите бензиностанции прехвърлят вината на малките...на ведомствените, а ведомствените на големите...Факт е, че....аз винаги търся вината първо в себе си, в Държавата, в държавната институция. Всеки яде зелника, който му се даде. Държавата така толерантно е подходила към всички свързани с петролния и газовия бизнес, ...оказва се, че дори на новите колонки никой не ги контролира. Същите тези негодници...крадци на коли, на апартаменти и подобни..с подобна инсталация застава пред колонката, манипулира си софтуера, защото за модерни...продава 20 тона, но при нас от събраното ДДС се вижда, че са 10 тона. Сега екип от прокурори, ДАНС, митниците, НАП, анализират всички това, което сме направили като проверка, включително защо никъде в наредбата не са описани и в законите ги няма....Куп мерки от понеделник са ми предложили вече, ...ще го направим ударно и ще ги вкараме в ред!"

 

"Хората като чуят за ведомствените бензиностанции и си мислят, че това са примерно на МВР, на отбраната и на някои подобни организации. Това са над 1200-1300 на практика бензиностанции, които нямат нито нивомери, нито се водят някъде..., уж селскостопанска техника там зарежда...., но там си минават стотици..хиляди литри горива. Ние действително...идваха при мене зърнопроизводителите, плакаха...обещаваха...с един месец мисля им удължихме срока...Всичко, което има като цистерна в земята трябва да има нивомер и да бъде хванато със сигнала от данъчните", категоричен бе Борисов.

 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!