Около 500 животновъди продължават да протестират пред сградата на Министерски съвет, предаде репортер на Фермер.БГ. Срещата с премиера Бойко Борисов най-вероятно няма да се състои. Борисов повика трима животновъди да се качат при него за разговор, а протестиращите настояха самият Борисов да слезе при тях, но това не се случи.


Фермерите са недоволни от провежданата данъчна политика и искат промяна. Притеснява ги подготвяния Закон за браншовите организации, който според тях щял да съсипе структурите им.  Един от много сериозните страхове, които споделиха животновъдите е, че имат страшен проблем със слоя за допустимост в ИСАК по отношение на очертаните мери, пасища и ливади. Въпрос, който тепърва ще докара нови негативни страсти на сектора.


На протеста е и Бойко Синапов, който заяви пред Фермер.БГ, че няма политически амбиции. Настояването е да се обърне внимание на животновъдството. Други пък скандираха за оставки в МЗХ. Пред министерски съвет са и браншови организации, които представиха протестно писмо. Те казаха, че са за първи път в историята има такова неглижиране на сектора и се товарят с данъци.