„До края на 2012 г. усвояването на усвояването на средствата от европейските фондове ще достигне 45%, а до края на мандата на правителството – 80%”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след редовното заседание на Министерския съвет вчера.

 

В присъствието на министър-председателя бяха подписани 19 договора на обща стойност 67 млн. лв. за развитие на малки селища и общини. Проектите са по оста „Лидер” на Програмата за развитие на селските райони.

 

Договорите бяха подписани от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов и бяха връчени лично от премиера Борисов на представители на местни инициативни групи, които обединяват частни граждански и публични организации.

 

Министър Найденов заяви, че с това програма „Лидер” е договорирана на 100%. „Да се надяваме и усвояемостта също да е на 100% и инициативните групи да усвоят прозрачно тези средства”, подчерта той.

 

Със средствата ще бъде реновирана пътната и ВиК мрежа, обществените сгради и площади, ще бъдат създадени детски градини и социални домове, ще бъдат модернизирани земеделските стопанства и др.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!