Зам.-министърът на МЗХ Цветан Димитров получи статуетка на Богинята на млякото по време на тържествена церемояния по повод 20-годишния юбилей на Асоциацията на млекопреработвателите (АМБ).

От своя страна Цветан Димитров връчи от името на МЗХ официален плакет на ведомството на председателя на УС на АМБ инж. Димитър Зоров с благодарност за конструктивния диалог при изработване на голяма част от нормативната база и правилата, по които новата Агенция по безопасност на храните да работи.

Припомняме, че преди няколко дни, когато животновъдите избираха представители на сектора, които да участват в Консултативен съвет по животновъдството, председателят на асоциацията Димитър Зоров беше сред хората събрали най-много гласове за да представлява гилдията по масите за преговори.

Асоциацията на млекопреработвателите в България е учредена на 12 март 1991 г. с подкрепата на Министерството на земеделието храните и продоволствието, като Съюз на млекарите в България. В неговото основаване участват млекопреработвателните предприятия в страната и няколко ферми производители на краве мляко. По-късно към Съюза се присъединява и Сдружение „Марица Милк”, което е сдружение на частни мандри от Пловдивския регион и се регистрира като „Асоциация на млекопреработвателите в България”.