Ние сме деполитизирани, при нас членуват хора от различни етноси, религии, партии и ние не бива да предприемаме такива неща в тези смутни времена. Това заяви по повод днешния протест пред МЗХ, Бисер Чилингиров, Председател на Националната овцевъдна асоциация.

 

Нашата единствена цел е да има развито овцевъдство, да има читаво министерство, да има ясни правила и да ги обсъждаме. Бранша е за това , за да комуникираме – ние сме във връзка и с фермерите, и с МЗХ . 15 човека стачкуват – не може в това време животновъдите са умни хора, нека не ги смятаме за втора ръка, това са високоинтелигентни хора, които обичат животните както себс си и семейството си. Благодарение на тези хора, които някои ги разиграват има животни в България, произвели са мляко, месо, вълна, нека да оставим тези хора да работят, заяви днес Председателят на НОА.

 

[news]

 

Над 75%от овцевъдите членуват при нас, заяви Чилингиров и бе категоричен, че в НОА винаги имат комуникация, с интернет, с телефони... "Имаме 23 координационни центрове, не може да има един поблем и ние веднага да скачаме на протести. За това е браншовата организация, за това е този председател, за а може там, където има въпроси в писмен или друг вид да се поставят. Тези протести са напълно излишни, точно в този момент, в състоянието, в което се намира страната, цялото министерство е заето с новия програмен период, когато се оправят документи. ", посочва Чилингиров.

 

В преговорите всяка от страните дърпа към себе си да вземе повече пари, а България как ще успее да вземе, нека да отдадем своята благодарност на новия министър , на предходния министър, коиот живеят с проблемите на браншовите организации, на животновъдите, с целия отрасъл земеделие. Ето министърът беше в Дания, сега е в Германия, всичко това е преговори, исканията могат да се направят по писмен начин, могат на срещи с нужните хора, да бъдат разисквани, макар и всеки ден в различните медии да излизат различни информации.

 

Нов кабинет, нов бюджет, той трябва да се разпредели, имаме добри мерки в тези преговори, познавайки министъра мисля, че интересите ни ще бъдат успешно защитени. Нека да не пречим, ние в момента пречим. Вместо да помагаме на бранша, ние пречим.  Ние не сме се събрали браншовите оганизации да обсъдим положението в сектора и страната. Ние сме национална асоциация и рбаотим за интересите на държавата, не за партиите, защото партиите се делят, но животноъдите са нашите членове . Не може някой да се появява и да предизвиква животновъдите. Това води до смут, води до дисбаланс. На седмица нашата браншова организация изпраща по 203 писма, с искания, със съвети, получаваме отговори, между нас и министерството е непрекъсната връзката, независимо кой е министъра. Там има работещ орган, има много достойни и качествени хора, професионалисти, нямам нищо против колегите, но не е това начина. Вече ако някой нещо е направил и сбъркал, нека да бъдем срещу него, а не срещу цяло министерство. Няма как да стане с магическа пръчка, проблемите са големи, но нека да ги решаваме на масата, не с протести. Протеста е крайната база, заяви още Бисер Чилингиров.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!