БАТА Агро 2013 стартира в Стара Загора за четвърта поредна година под мотото „Модерни решения за модерно земеделие”.


Тази година на изложението присъстват 193 фирми от различни браншове, като по традиция акцентът е поставен на селскостопанската техника в лицето на търговци и производители на земеделска техника.

 

Широко присъствие на изложението има и от страна на финансиращи институции и университети в областта на агросектора. Изложението откриха Председателят на БАТА Агро г-н Христофор Бунарджиев, заедно с министъра на земеделието проф. Иван Станков.

 

С 60% са се увеличили изложбените площи през тази година, спрямо миналата. Те се простират на дължина 1500 м, като всеки ден се провеждат демонстрации и тест драйв на машини. Министър Иван Станков приветства всички участници и посетители за големия интерес към изложението.

 

Министър Станков допълни, че България е страна с потенциал в областта на земеделието и е необходимо с общи усилия да развием най-добрите традиции на родното производство, за да може да се възползваме от финансовите възможности на европейските фондовете.

 

Сред официалните гости на откриването на БАТА Агро бяха председателят на общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, областният управител Недялко Недялков и проф. Иван Въшин, изпълняващ длъжността ректор на Старозагорския аграрен университет. Водосвет отслужи крупнишкият епископ Инокентий, който пожела успех на изложението.

 

След откриването на БАТА Агро, официалните гости разгледаха изложението като всяка една от фирмите представи премиерните машини на българския пазар за тази година.

 

На прескоференция по повод откриването на БАТА Агро Христофор Бунарджиев съобщи, че 72% от машинния парк в България е на възраст над 10 години. Средната възраст на комбайните в България е почти 18 години, а при тракторите до 20 години.

 

В първите два дни на изложението се събраха хиляди фермери от региона и цялата страна като организаторите очакват най-висока посещаемост в сряда и четвъртък., за когато са предвидени много атрактивни демонстрации, тестдрайв и разнообразни програми на щандовете на изложителите.

 

Изложението продължава до 17-и май, петък на летището в Стара Загора, като организаторите очакват над 25 000 посетители.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА БАТА АГРО 2013 :

БАТА АГРО 2013 - видео
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!