България участва от днес в международното изложение за биологично земеделие BioFach. Изложението се провежда в Нюрнберг, Германия от 13 до 16 февруари 2013 г.

България се представя с млечни и месни издалия, преработени и сушени плодове, зеленчуци и ядки, вина, мед, продукти на хлебната и сладкарската индустрия.

Български фирми са участвали в изложението със свои биологични продукти и преди, но това е първото участие от името на България, организирано от Министерство на земеделието и храните на общ национален щанд, съобщиха от министерството.

В рамките на изложението ще се проведе и срещата на министрите на земеделието от ЕС на тема „Биологичното земеделие – хоризонти 2020”. Форумът е в четвъртък, 14 февруари и в него участие от българска страна ще вземе заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

По време на срещата земеделските министри ще обменят мнения за най-ефективните мерки за създаването на динамичен сектор на биологичното земеделие и за осигуряване на достъп на повече потребители до биологично произведените продукти.

BioFach е един от най-големите световни панаири за биологични продукти. На него се представят над 2000 изложители, а гостите се очаква да надхвърлят 40 000 души.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!