Във връзка със стартиралия прием по мярката за намаляване на производството на краве мляко, с което производителите ще получат 14 евроцента на литър, искам да кажа, че това е финансов инструмент на ЕК и Българи не дава средства за намаляване на производството. Това заяви във Велико Търново пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на Фермер.БГ
 
„Мярката е част от допълнителния пакет на ЕК, с който се предоставят 150 млн. евро за производителите от ЕС, които доброволно се ангажират да намалят производството си. Също така управлението и одобрението на помощта се осъществява от ЕК. На практика ние само ще приемем заявленията“, допълни министърът. 
 
По думите й България ще разпредели 5,8 млн. евро за сектор Мляко от общия европейски пакет, който е в размер на 350 млн. евро. Аграрният министър добави, че според условията на Европейската комисия трябва да се подкрепят дребните фермери, екстензивните ферми и тези които спазват екологичните изисквания. Десислава Танева съобщи, че страната ни ще предостави и национални средства, като по този начин ще се обхванат останалите категории ферми.