Аржентински земеделски машини ще бъдат представени на живо на първата по рода си бизнес среща за търговско сътрудничество между двете страни. Тя е запланувана за 11 септември от 11:00 часа в пловдивското село Белозем.

Три фактора, които бутат пазара на земеделска техника нагоре

Инициативата е на посолството на латиноамериканската страна у нас, а домакин е базата на фирма Агри Маркет БГ. Това събитие е първото от няколко последователни срещи. В тях ще участва посланик Алфредо Атанасоф заедно с представители на фирми – вносители, дистрибутори и производители на селскостопанска техника.

Събитието се осъществява с подкрепата на Аржентинската камара на производители на селскостопанска техника (CAFMA). Очаква се присъствието на представители на Министерство на земеделието, Българската търговско-промишлена палата, Българската асоциация на търговците на земеделска техника.

Целта на срещата е земеделските производители от региона да се запознаят с възможностите за двустранно бизнес сътрудничество с Аржентина, като акцентът пада върху аржентинската селскостопанска техника. 

Ще има и директна онлайн връзка със специалисти и техници от Аржентина, чрез която родните фермери в реално време ще могат да задават въпроси, свързани с представената земеделска техника, индустриалните технологии и др.

Поканата важи за всички земеделски производители, фирми и лица, които имат интерес за бизнес с Аржентина. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация ТУК.