Въвеждането на данък върху земеделската земя не е най- правилното решение за тези земеделци, които я обработват. Това коментира пред Фермер.БГ арендаторът Цветан Миков, който отглежда 40 хил. дка зърнено-житни култури в регион Плевен по повод предложението на Националното сдружение на общините в България да се въведе данък върху земеделската земя. 
 
Според арендатора по-приемлив би бил вариантът с въвеждането на санкции за пустеещите земи. „Там, където земите са в слоя за обработване, а не се обработват, трябва да има санкции за собственика им“, коментира арендаторът. 


 
Що се отнася до въвеждането на правното основание за земята като задължително условия за получаването на субсидии, Цветан Миков коментира: „Аз съм За това изискване, защото се стига до парадокси, а именно хора, незанимаващи се със земеделие, а дори и арендатори, да очертават нагло декарите на други хора“. 
 
Според арендатора би било правилно решение на европейско ниво да отпаднат субсидиите за земеделие, защото те „довеждат до забогатяване на всички, които са около земеделието, преди земеделието и след земеделието“. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!