Американската агенция по военна логистика изрази своето признание към Министерството на земеделието и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това стана по време на среща между ресорния министър Румен Порожанов и зам.-посланика на САЩ в България Джъстин Фридман.
 
Американската агенция осигурява материали, горива, оборудване, медицински средства и хранителни стоки за базите и силите на САЩ и НАТО. От няколко години неин основен партньор e склад под митнически контрол за хранителни стоки в София. 
 
В логистичния център се съхраняват продукти, които са директен внос от САЩ. Оттам те се пренасочват към крайни клиенти в Югоизточна Европа и Средиземноморието. 11 млн. долара е обемът на обработените храни само за последните три месеца на 2018 г. За годината той надхвърля 30 млн. долара. 
 
Партньорството носи значителни икономически ползи за България, включително работни места за 230 души, директно работещи в логистиката, и косвено за още 3000 души, ангажирани в производството на хранителни стоки в България. 
 
Успешното сътрудничество между Американската агенция и нейния партньор в страната се случва с подкрепата на Министерството на земеделието и в частност на БАБХ, изтъкна Фридман. В знак на признание той връчи сертификат за отличие на нейния изпълнителен директор, д-р Дамян Илиев.