Официалният старт на дейността на Maple Leaf Farms Europe бе даден на 6 Октомври в Резиденцията на Посланика на САЩ в България. Посланикът на САЩ в България Н.П. Ерик Рубин приветства избора на компанията да се позиционира именно в България, като подчерта традициите на страната в производството и наличието на правилната комбинация от естествени ресурси за отглеждане на висококачествени земеделски продукти, в пълен синхрон с европейските изисквания. 
 
Специален акцент по време на събитието беше приготовлението на българското патешко месо, произведено от Maple Leaf Farms Europe от известни топ готвачи от САЩ.
 
На събитието присъстваха представители на МЗХ, ДФЗ МИ, професионалисти от сферата на кулинарията и ресторантьорството.
 
Всички гости се обединиха в заключението си, че качеството на продуктите, произведени от компанията в България по нищо не отстъпва на това на производството в САЩ, въпреки различните ресурси и регулации на двата континента.
 
„За европейското си производство използваме изцяло местни ресурси, работим с местни партньори в България и с ферми тук в България, защото за нас е от изключително значение продуктът ни да бъде разпознаваем като европейски, да отговаря напълно на вкусовите изисквания и законовите изисквания в тази част на света, но и да ползва нашият близо 60-годишен опит в производството на тези продукти“ – сподели Ерик Есиг, Управител на Maple Leaf Farms Europe и Вицепрезидент на Maple Leaf Farms, САЩ.
 
„Maple Leaf Farms е семейна компания, която въпреки разрастването си, се стреми да запази основните си ценности: семейството, обществото и хуманното и здравословно производство на продукти, които нашите семейства консумират“  допълни той.