Агрокалендар на област Разград за 2021 година, който да включва мероприятия, свързани със сектор земеделие, животновъдство, растениевъдство, пчеларство, зеленчукопроизводство, аквакултури и птицевъдство, предлага областният управител Гюнай Хюсмен, съобщават от областната администрация.

Важен срок за данъците на земеделските производители

Идеята е да бъдат организирани изложби със състезателен характер на аквакултури, на домашни животни и птици. Предвиждат се и тематични дни на пшеницата, слънчогледа и царевицата, които са много важни за областта култури по думите на Хусмен.

По този начин стопаните от региона ще могат да покажат най-доброто от своите производства. Ще могат да осъществят обмен на добри идеи, практики и иновации, убеден е областният управител. 

Той подчерта, че област Разград е водещ земеделски регион в страната и му отива да има такъв агрокалендар, който да представи и популяризира традиционните отрасли в селското стопанство. Управникът има визия и за осигуряване на финансиране на инициативата. 

Приканвам и очаквам земеделски стопани, фирми, кооперации и граждани да предложат идеи, както и дати по месеци, за да направим този календар жив, действащ, красив и полезен. Естествено ще се съобразим с действащата в момента пандемия, с надеждата до пролетта тя да утихне. Нашите експерти вече работят по темата, но очаквам вашите мнения, предложения и препоръки, за да превърнем тази идея в един красив и полезен продукт“, апелира Гюнай Хюсмен.