България ще вземе участие в световното изложение ЕКСПО 2015, реши правителството. Форумът, който ще протече под мотото „Да изхраним планетата, енергия за живот“, ще се проведе в Милано от 1 май до 31 октомври 2015 г. До момента участие в него са потвърдили 142 държави.

 

Включването на България в ЕКСПО Милано 2015 дава възможност на страната ни да покаже своя потенциал в областта на земеделието и храните и е продължение на провежданата от правителството активна и последователна политика, насочена към привличане на чуждестранни инвеститори.

 

За национален генерален комисар от българска страна беше определен министърът на земеделието и храните. Негова задача е да утвърди програма и да предприеме необходимите действия по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на подготовката, организацията и изпълнението на българското национално участие в изложението.

 

За представянето на България в ЕКСПО 2015 г. ще са необходими около 5 млн. лв. Те ще бъдат осигурени от държавния бюджет през тази и следващата година. С постановление кабинетът отпусна вчера 2,5 млн. лв. за подготовката през 2014 г. Средствата са предвидени в централния бюджет.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!