Млекопроизводители протестираха на Дунав мост при Русе. Още в 9.00 ч. започнаха да се събират животновъди от цялата страна. В 11.00 ч. всички хора, които бяха дошли на протеста, затвориха граничния пункт. В следствие на това движението на Дунав мост беше затруднено. Мостът се блокираше на всеки 20 минути за по десет минути, съобщи БНР.

[news]


На протеста се събраха над 500 млекопроизводители от цялата страна. Демонстративно бяха разлети 31 литра мляко пред камионите, които извозват мляко от Унгария и Румъния за България.
 
Животновъдите настояват за подкрепа от страна на държавата, строг контрол на вноса на млечни произведения и най-вече имитации, които се преопаковат в България и се предлагат като млчени. Фермерите искат по- високи изкупни цени на млякото.  
 
''Основното ни искане е да ни бъдат възстановени щетите заради ембаргото, което е наложено от Европа. Все пак ние сме от това семейство. В момента търпим някъде около 20-25 стотинки загуба на литър мляко. Ние искаме основно и с органите на НАП, ДАИ, данъчните и Агенцията по храните съвместно да влязат в тези млекопреработвателни пунктове, за да се види, защото една кофичка айрян, която е 400 грама, е 70 стотинки, а един литър мляко, от който ще се направи от пет до десет литра айрян, струва 40 стотинки. Вие ми кажете колко е печалбата? '', заяви Танчо Колев цитиран от БНР.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!