Правителството взе решение да отпусне 3 млн. лв. от държавния бюджет, с които да бъдат погасени задълженията към екарисажите. Средствата ще бъдат изразходвани за натрупаните в продължение на 10 месеца задължения на Националната ветеринарномедицинска служба към екарисажите във Варна, Шумен и "Холсим България" АД - гр. Враца.



Още в началото на ноември дружествата спряха работа по извозването, обработката  и обезвреждането на животински трупове по националната  програма и продължиха да изпълняват ангажиментите си само към кланици и преработвателни предприятия. Министър Найденов беше запознат с проблема още на 13 октомври, а след това получи и депутатски питания, но парите се очакват чак сега, а не както беше съобщено миналия месец, че сумите са преведени.



След като получим средствата по банковата ни сметка - още на следващия ден имаме готовност да започнем работа, обясни за Фермер.БГ управителят на "Брамас 96" в град Шумен Мирослав Александров. Той посочи, че до проблема се е стигнало, тъй като в тазгодишния бюджет не са били заложени достатъчно средства за тази дейност и изрази надежда, че това няма да се случи и догодина.


Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!